Výfukové systémy

Zaměřujeme se na úpravy zlepšující ovládání a stabilitu aut přinášející větší požitek z jízdy.

Poslát poptávku

Výměna výfukových systémů

Hlavním cílem výměny originálního výfukového systému za tuningovoý je zvýšení propustné síly a zrychlení odezvy na plyn, v důsledku čehož se zvyšuje točivý moment a výkon motoru auta, zlepšuje se zvukový projev, snižuje se hmotnost a zlepšuje se vzhled vozidla.
Nesmíme zapomenout ani designovou stránku. Ta je velmi často hlavním faktorem, na základě které se rozhodneme pro úpravu. Co si budeme nalhávat, dva je víc než jeden a čtyři jsou víc než dva. Samostatnou kapitolou je zvuk, který se z koncovek ozývá.

Základní sady sportovních výfukových systém

Maximální nárůst výkonu, kterého lze docílit instalací správně zvolené výfukové sady. Instalujeme sady bez katalyzátorů pro sportovní účely mimo silnice, ale i homologované EURO5 a EURO 6 pro běžný provoz.

TURBO BACK EXHAUST

Zvýší výkon o 20 až 30 hp*
Kompletní sportovní výfukový systém turbo back exhaust, obsahující všechny součásti výfukového systému, které se nacházejí za turbodmychadlem nebo výfukovým svodem motoru ve směru toku výfukových plynů.

CAT BACK EXHAUST

Zvýší výkon o 5 až 15 hp*
Sada pro tuning výfukového systému cat back exhaust, obsahující součásti nacházející se za sportovním katalyzátorem ve směru toku výfukových plynů.

AXLE BACK EXHAUST

Zvýší výkon o 5 až 10 hp*
Sada pro tuning výfukového systému axle back exhaust, obsahující pouze zadní výfuk.

* Výše uvedená čísla jsou přibližná, jelikož různí výrobci používají odlišné metody měření tohoto výkonu, a také odlišná zařízení a auta.

Samozřejmě maximální narůst výkonu závisí také na konstrukčních charakteristikách auta a tuningových výfukových systémů. Například, vliv na výkon má i to, zda v systému je či není katalyzátor výfukových plynů.
Zvlášť se doporučuje výměna výfukového systému v kombinaci s chiptuningem motoru, což vede k maximálnímu nárůstu účinnosti a výkonu motoru.

Aktivní výfukové systémy

Sportovní výfuky zlepšují zvukový projev vašeho vozu, navyšují jeho výkon a zrychlují odvod tepla od motoru a turba, což zlepšuje jeho životnost. Nesmíme zapomenout ani designovou stránku.Ta je velmi často hlavním faktorem, na základě které se rozhodneme pro úpravu. Co si budeme nalhávat, dva je víc než jeden a čtyři jsou víc než dva. Samostatnou kapitolou je zvuk, který se z koncovek ozývá.

Benzínové motory

U benzínových motorů se soustředíme na podtržení sportovního charakteru motoru. Provádíme instalace výfukových systémů od renomovaných firem jako jsou Akrapovič, Remus, FDV, Eisenmann a dalších. Dle konkrétního typu vozidla doporučíme nejvhodnější variantu. Soustředíme se na výměnu zadních tlumičů, spojovacích trubek, ale i kompletních výfukových svodů s katalizátorem i bez.

Naftové motory

Silné naftové motory mají výborný výkon a spotřebu paliva, ale oproti benzínovým postrádají zvukový projev. Pro tyto účely používáme takzvaný „active sound system”, což je zjednodušeně výkonný reproduktor s jednotkou, která je napojena na Mac sběrnici z které jsou data převáděna na zvuk a výsledkem je úžasný V8 sound. Stejný systém je používaný u vozů Porsche, BMW, Maserati, Jaguar a jiných. Active sound systém montujeme k již stávajícímu výfukovému systému a nebo jako součást sportovního tlumiče výfuku, což přináší ještě další zlepšení zvukového projevu a další atributy sportovního výfukového systému.

Výkon

Provádíme lehké úpravy, které zlepšují výkon vašeho vozidla. Upravujeme především sání motoru, software řídící jednotky, chlazení motoru a výměny výfukové soustavy. Všechny naše úpravy jsou velice decentní, nejsme žádná tuningová dílna, takže se nemusíte bát, že vozidlo nějak znehodnotíme, jen mu přidáme to, co vám chybí.

Z jakých materiálů se vyrábějí výfukové systémy?

Pro výrobu výfukových systémů se nejčastěji používají nerezová ocel, titan, slitiny niklu, keramika apod. Díky použití těchto materiálů je výfukový systém odolnější vůči korozi, má nejlepší vzhled a nezaměnitelný zvuk.
Navíc použití vysoce technologických, lehčích a zároveň pevných materiálů snižuje váhu výfukového systému v průměru od 10 až do několika desítek kilogramů (v závislosti na modelu vozidla). Snížení váhy má za následek menší spotřebu paliva.

Dá se měnit hlasitost výfuku při používání?

Ano, moderní sady výfukových systémů mohou obsahovat i systém regulace hlasitosti výfuku, který lze ovládat pomocí tlačítka v interiéru vozidla nebo prostřednictvím aplikace na vašem chytrém telefonu.

Aktivní výfukové systémy mají přepychový ušlechtilý zvuk, stylové titanové trubky, karbonový nástavec na tlumič a jako příjemný bonus – všeobecnou pozornost. Auto už může být daleko, ale zvuk jeho výfuku je pořád slyšet. Sportovní výfukové systémy jsou znakem drahého, vysoce technologického a velmi kvalitního tuningu.

Máte zájem? Nechte nám nezávaznou poptávku.

Zadejte nezávaznou poptávku na výměnu výfukového systému vašeho auta a my pro vás vybereme to nejoptimálnější řešení v souladu s vašimi požadavky.

PK project oficiální distributor HRE kol pro ČR a dodavatel aktivních výfukových systémů pro vozy BMW, AUDI, Porsche, Mercedes
Služby
Zaměřujeme se na sportovní úpravy a úpravy zlepšující ovládání a stabilitu vozu a především na úpravy přinášející větší požitek z jízdy.
Kontakty
Jsme tu pro Vás a proto komunikujeme nonstop. Kdykoliv se na nás můžete obrátit. Vaše spokojenost je priorita!

2015 – 2024 © PK Project Cars s.r.o.

Ochrana osobních údajů
menucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram